3 redenen waarom
België Engeland klopt

In hun laatste wedstrijd van de WK-voorronde moet België de strijd aanbinden met The Three Lions, het Engelse Nationale elftal. En hoewel de match nog gespeeld moet worden, zijn wij al zeker van een Belgische overwinning. En dit zijn de redenen waarom:

De Engelsen...

...hebben een lichte achterstand ten opzichte van België.

Wie ons niet gelooft moet maar eens met de mensen van het Royal Observatory in Greenwich bellen. In dat instituut weten ze alles over tijdsgordels en nulmeridianen. Ze zullen u dan ook met veel plezier bevestigen dat er tussen België en Engeland een tijdsverschil van exact 1 uur is. En op een uur kan er veel gebeuren. Simpel uitgelegd: wij weten nu al, wat de Engelsen straks pas weten. En dat kan – zeker bij voetbal - in ons voordeel spelen.

 

... zullen niet weten wie bij de Engelse ploeg hoort.

Simon Mignolet, Thibault Coutrois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne, Steven Defour, Eden Hazard, Romelu Lukaku… Het gros van ons nationale elftal ligt onder contract bij een of andere Premier League-ploeg en staat wekelijks op een Brits voetbalveld. De kans is dus groot dat de Engelsen hen met hun eigen spelers zullen verwarren en tijdens uitgekiende aanvalsbewegingen een pass aan de verkeerde voetballer zullen geven. Want ja… Wie is tijdens deze wedstrijd nu de Engelse ploeg? Engeland? Of België?

 

... denken te veel na.

En dat kan hen soms zuur opbreken. Zo kreeg een legertje knappe koppen van de BBC onlangs de opdracht om door deductie (een middeleeuwse manier van logisch redeneren) de winnaar van het WK te voorspellen. De redenering moest gestoeld zijn op elementen zoals verdediging, herkomst, ervaring en doelmanskwaliteiten van de deelnemende landen. Na lang en diep nadenken, kondigden de heren met veel trompetgeschal aan dat niet de Engelsen, maar wel de Belgen het WK zullen winnen. Over de betrouwbaarheid van hun gedachtegang valt natuurlijk te discussiëren, maar als het u kan geruststellen: onze VRT gebruikte naar het schijnt dezelfde methode om te achterhalen of Bart De Pauw pikante sms’en verstuurde, of hun paradepaard Laura Groeseneken dit jaar de finale van Eurosong zou halen en of Koen Crucke en Meneer Spaghetti dezelfde persoon zijn.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met de branded content afdeling van MEDIALAAN/de Persgroep Advertising & Betcenter en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.