image

Frankrijk

Wist u dat… het Franse EK-lied een cover is van ‘I was made for loving you’ van Kiss, met gastrollen voor spelers Steve Mandanda, Paul Pogba, Christophe Jallet, Yohan Cabaye en N’Golo Kanté? Dat schopte tegen de patriottische schenen van de Franse staatssecretaris voor Francophonie André Vallini, die een Franse chanson prefereerde.

Verder is hét codewoord voor de Franse selectie ‘seks’. Na de controverse rond Franck Ribéry – overigens nergens te bespeuren in de selectie – en Karim Benzema omtrent hun avontuurtjes met een minderjarig hoertje, kwam die laatste wederom in opspraak. Ditmaal omdat hij betrokken was bij het chanteren van ploegmaat Matthieu Valbuena met een sekstape. Bondscoach Didier Deschamps pleurde alle betrokkenen prompt uit de Franse selectie. Hoewel hij klaarblijkelijk een vetzakske naast het veld is, zal de afwezigheid van sterspits Benzema wel degelijk gevoeld worden. 

Gaat Frankrijk winnen? Speel mee met het EK spel!
image

Engeland

Wist u dat… Frank Lampard dan weer een vergelijkbaar IQ heeft als Albert Einstein? Jammer genoeg is het Chelsea-icoon quasi op pensioen, waardoor de Engelse nationale ploeg het moet stellen met het verstand van Wayne Rooney. Diens IQ ligt helaas ietwat lager, getuige de 82.000 euro die hij op twee uur tijd wist te vergokken, al is dat slechts twee daagjes werken voor de spits van Manchester United.

Wie ook meegaat naar het EK, is Liverpool-spits Daniel Sturridge. Het entertainment tijdens de lange bus- en vliegreizen is alvast gegarandeerd, zijn rapkwaliteiten kennende. Die leerde hij van niemand minder dan Drake, waarmee hij goede maatjes is.

Gaat Engeland winnen? Speel mee met het EK spel!
image

Zweden

Wist u dat… een Zlatanburger – genoemd naar Zlatan Ibrahimovic, wie anders - zo’n 30 euro kost in het Parijse Doddy’s Café en maar liefst 600 gram rundsvlees bevat? #Daretozlatan, zouden we zeggen! Het contract van de negenvoudig Zweeds Voetballer van het Jaar verloopt overigens deze zomer bij het Franse Paris Saint-Germain. De speculatiemolen draait dan ook op volle toeren over zijn volgende bestemming.

Het succes van de natie rust in ieder geval volledig op de schouders van de sterke Zweed. Om Ibracadabra klaar te stomen, pakt bondscoach Hamren steevast uit met een peptalk waarin Winnie de Poeh de hoofdrol speelt, en hoe hij geen Iors duldt in zijn elftal.

Gaat Zweden winnen? Speel mee met het EK spel!
image

Spanje

Wist u dat… Sergio Ramos ooit verscheen in een reclamespot waarin hij jonge meisjes probeerde te overhalen om te wachten met seks tot na het huwelijk? Diezelfde Ramos kan overigens een aardig overweg met een flamencogitaar, hetgeen wellicht nodig is om de Spaanse furie wederom te doen oplaaien na een desastreus WK. De muzieksmaak van Andrès Iniesta is iets alternatiever: hij liet de rockformatie Kasabian onlangs overvliegen voor een privéconcert.

Gaat Spanje winnen? Speel mee met het EK spel!
Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & Betcenter en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.